Een auto huren in het buitenland kan best spannend zijn. Je kent de omgeving niet, bent nog onbekend met de verkeersregels en gaat achter een stuur zitten dat nog onwennig aanvoelt. Ook het regelen van de auto zelf brengt enige onzekerheid met zich mee. Want welke auto is het meest praktisch? Hoe zit het met verzekeringen? En wat gebeurt er als je pechhulp nodig hebt? In deze blog delen we drie tips voor het huren van een auto in het buitenland.

1. Kies een geschikte auto

Ieder land is anders. Zo heb je een four-wheel drive nodig in Costa Rica en is een standaard personenauto voldoende in IJsland. Van plan om een bergachtige bestemming aan te doen? Dan is het handig om een auto met iets meer vermogen te kiezen. Zo rijd je vol vertrouwen door het heuvelig landschap. Een handgeschakelde huurauto is vaak goedkoper. Als je thuis in een automaat rijdt is het verstandig om hier in het buitenland ook voor te kiezen zodat jij je kan focussen op de weg. Andere belangrijke zaken waar je op moet letten zijn de aanwezigheid van airco en de benodigde hoeveelheid bagageruimte.

2. Vergelijk verschillende aanbieders

Bedacht in welk soort huurauto je graag wilt rijden en welke autoverzekering je voorkeur heeft? Dan is het tijd om  verschillende aanbieders onder de loep te nemen. Dit vraagt om een scherpe blik. Let bijvoorbeeld goed op eventuele jonge bestuurderstoeslag, extra kosten voor een tweede bestuurder en uitsluitingen op de verzekering van de huurauto. Zie je het beoogde model huurauto op de site van meerdere verhuurbedrijven staan? Kijk dan goed naar de leeftijd van de auto. Hoewel het niet erg is om met een iets oudere auto rond te rijden, kunnen sommige ‘luxe’ functies ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan airco, automatische ramen en een bluetooth functie.

3. Neem de voorwaarden goed door

Om het huren van een auto aantrekkelijker te maken hanteren aanbieders zogenoemde ‘all inclusive’ pakketten. Wees alert: all-in is niet altijd all-in. Er kan nog sprake zijn van een eigen risico of uitsluitingen. Controleer of het nodig is om een internationaal rijbewijs aan te schaffen, of je de grens over mag steken met de huurauto en of je borg moet betalen. Is dit laatste het geval en wordt dit op de creditcard ingehouden? Houd dan rekening met het bestedingslimiet van je creditcard. Neem ook zaken als het brandstofbeleid, toeslagen voor one way autohuur en pechhulp goed door.

Door Casper

Geef een reactie