Ben je toe aan een nieuw koffiezetapparaat? Haal niet zomaar het eerste, het beste apparaat in huis, maar maak liever een doordachte keuze. Er is namelijk een heleboel om uit te kiezen! Houd rekening met de volgende onderdelen om tot het perfecte koffiezetapparaat te komen.

Type koffie

Het gaat niet alleen om het koffiezetapparaat, maar net zo goed om de koffie! Selecteer het apparaat op basis van het type koffie dat je graag drinkt. Als duidelijk is dat je altijd filterkoffie wilt, of juist steevast espresso, dan ga je voor een apparaat waar jouw favoriete koffie uit komt. Maar als je graag afwisselt, is een volautomatische koffiemachine met meerdere mogelijkheden juist iets voor jou. Je baseert de keuze voor je favoriete koffiemachine met name op je koffiesmaak!

Gemak

Gemak staat steeds hoger in het vaandel als het aankomt op keuzes voor een koffiezetapparaat. En dat is helemaal terecht. Er is namelijk een groot aanbod te vinden voor eenvoudig koffie zetten. Zo kennen we koffie capsules allemaal wel, waarmee je heel snel en simpel een kopje koffie maakt. Pads en cups werken enorm praktisch. Misschien wil je hier wel op overstappen! Of denk juist aan een luxe volautomatische koffiemachine, zoals we hierboven al benoemden. Maar uiteraard is het ook nog steeds een optie om de koffie meer handmatig te bereiden, waarbij je meer controle hebt over het kopje dat je maakt. Een piston machine is bijvoorbeeld een mooie optie als je dit van belang vindt, waarmee je espresso’s kunt maken als een ware thuis barista. En slow coffee is weer helemaal in trek de laatste jaren! Dit kun je eigenlijk ook wel zien als een tegenbeweging van automatische koffiemachines of capsules. Maar er is helemaal geen goed of fout. Ga ook hier weer na waar jouw voorkeur naar uitgaat. Dit is voor iedereen anders.

Stijl van het apparaat

Niet iedereen vindt het even belangrijk, maar we vinden het zeker het benoemen waard: let op de stijl van de koffiemachine. Het is immers toch een prominent apparaat in je keuken. Je kijkt er vaak tegenaan! Gelukkig zijn koffiezetapparaten er in de fraaiste designs te vinden. Ga voor een modern apparaat, met strakke vormen en een chic karakter. Of denk juist aan een koffiezetapparaat in een opvallende kleur! De apparaten zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden, wat voor een grappige look zorgt. Maar ook voor een klassiek koffiezetapparaat zonder poespas valt er natuurlijk nog altijd iets te zeggen. Het is maar net wat jij in huis wilt halen.

Extra tip: top tien koffiemachines

De laatste tip die we je willen meegeven? Bekijk bij (web)winkels de top tien van beschikbare koffiemachines. Deze koffiezetapparaten zijn bijvoorbeeld als beste getest of vormen de favoriet van de gebruikers. Dit is betrouwbare informatie om je keuze op te baseren! Natuurlijk is er niet één optimaal apparaat aan te wijzen, omdat er zoveel verschillende wensen bij komen kijken. De één drinkt immers graag espresso, de ander filterkoffie. De één zet koffie handmatig, de ander kiest voor gemak. Maar dergelijke lijstjes helpen je absoluut een eindje op weg in je zoektocht!

Door Casper

Geef een reactie