We weten het allemaal: een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat het een cliché is, wil nog niet zeggen dat het niet waar is. En daarom zijn er verzekeringen. Je hebt een zorgverzekering, een glasverzekering, een inboedelverzekering en, als je huiseigenaar bent, een opstalverzekering. Ook huisdieren kan iets overkomen en dus sluit je, voor de zekerheid, ook een huisdierverzekering af. Eén verzekering die van groot belang is is de autoverzekering. Zonder autoverzekering mag je, met je auto, de openbare weg niet op. En daar heb je je auto niet voor. Heb je net je eerste auto gekocht? Dan kan het zomaar zijn dat al die verzekeringen je vlekken in je nek bezorgen. Maar het valt écht reuze mee!

Welke autoverzekering kies ik?

Dat een autoverzekering verplicht is, wil nog niet zeggen dat je geen keuze hebt. Er zijn 3 soorten autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen. De meest basic autoverzekering is de WA verzekering. Deze verzekering is de minimale verzekering en deze vergoedt alleen schade die jij, met je auto, toebrengt aan spullen en mensen. Jouw auto valt niet onder deze verzekering.

Wil je een wat meer uitgebreide autoverzekering? Dan kies je voor de WA Extra autoverzekering. Deze verzekering is wat meer uitgebreid en vergoedt ook schade die ontstaat aan jouw auto door brand, diefstal en inbraak. Ook ruitschade valt onder deze verzekering, net als schade door weersomstandigheden als bliksem en hagel.

Wil je je, spiksplinternieuwe, auto verzekeren? Kies dan voor een All Risk verzekering. Dat is de meest uitgebreide verzekering die er is. Maar let op: je bent er nog niet door te kiezen voor All Risk. Deze autoverzekering kun je in verschillende gradaties afsluiten. Het gaat dan om de All Risk Basis, de All Risk Compleet en de All Risk Royaal.

Het is helemaal aan jou welke verzekering je kiest. Over het algemeen wordt de leeftijd van de auto aangehouden. Maar nogmaals, dat is aan jou. Lees op de site van Aegon precies welke verzekering het best bij jou en je auto past.

Een verzekering voor je auto regel je gewoon zelf

Je hoeft er niet voor naar een verzekeringskantoor. Je kunt deze verzekering online afsluiten, dat is wel zo gemakkelijk én snel. Heb je de verzekering afgesloten? Dan gaat deze direct in. Je hoeft dus geen centimeter onverzekerd te rijden. En dat komt natuurlijk goed uit. Je mág ook niet onverzekerd rijden. Want, zoals gezegd, een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje.

Door Casper

Geef een reactie