De zomer komt eraan, dus tijd om je tuin op orde te brengen. Hier zijn 5 tips om je tuin klaar te maken voor de zomer. 1. Vaste planten terugsnoeien 2. Heesters snoeien 3. Dode takken wegknippen 4. Onkruid verwijderen 5. Mulch je bedden.

Vaste planten terugsnoeien

Vaste planten zijn planten die elk jaar terugkomen. Ze worden meestal in de herfst geplant en bloeien in de lente. Sommige vaste planten zoals pioenrozen en tulpen moeten na de bloei worden gesnoeid. Als je ze niet snoeit, kunnen ze erg bossig worden en veel ruimte innemen in je tuinbed. Trim struiken: Heesters zijn planten die ongeveer 4 voet lang en breed worden. Ze kunnen worden teruggesnoeid om te voorkomen dat ze te groot worden voor hun ruimte.

Heesters snoeien

Het snoeien van struiken is een geweldige manier om ze er gezond en netjes uit te laten zien. Als je ooit een struik hebt gesnoeid, weet je dat het heel moeilijk kan zijn om de takken te snoeien zonder de plant te beschadigen. Om dit probleem te voorkomen, gebruikt u een snoeischaar in plaats van een gewone tuinschaar, die niet is ontworpen voor het snoeien van struiken. Snoeischaar heeft een mes dat heen en weer beweegt. Hierdoor zaag je gemakkelijk takken door zonder de plant te beschadigen.

Dode takken snoeien

Dode takken snoeien is een makkelijke manier om je tuin zomerklaar te maken. Dit kan, afhankelijk van de plant, in het voor- of najaar. Struiken, vaste planten en bomen die niet in bloei staan ​​kunt u het beste terugsnoeien, omdat u dan beter kunt zien wat u aan het doen bent. Vaste planten snoeien: Om vaste planten terug te snoeien, wacht u tot ze uitgebloeid zijn voordat u ze terugsnoeit. Snijd ze vervolgens 1/3 of 1/2 van hun grootte terug. Dit zal volgend jaar nieuwe groei en bloemen stimuleren.

Onkruid verwijderen

Als je onkruid hebt, trek ze er dan met de hand uit. Dit is een geweldige manier om wat beweging en een goede training te krijgen. Trim dode takken: Als je dode takken aan je bomen of struiken hebt, knip ze dan af voor een betere luchtstroom en zonlicht. Trim vaste planten: Als je bloeiende vaste planten hebt, knip dan de bloemen terug zodat ze in de herfst weer kunnen bloeien. Mulch uw bedden: Mulch is geweldig om vocht in de grond te houden en onkruid laag te houden. Het staat ook mooi in je tuinbedden.

Mulch je bedden

Mulch is een geweldige manier om onkruid uit uw tuin te houden. Het helpt ook om vocht in de grond vast te houden, wat planten gezond houdt. Mulch kan van veel verschillende materialen worden gemaakt, waaronder houtsnippers, bladeren, stro of zelfs gemaaid gras. Het belangrijkste van mulchen is om ervoor te zorgen dat het 3 tot 6 inch verwijderd wordt van de stengel van de plant. Zo voorkom je dat ziekten en plagen je planten aanvallen.

Door Casper

Geef een reactie